|
•
|
|
|
Jul 26, 2010 | 21:51 |
|
|
אני עובד בחברת היי טק ולא קיבלתי משכורת 3 חודשים, בחוזה האישי שלי יש 30 יום הודעה מוקדמת , האם זה עדיין מחייב ? האם עצם זה שלא קיבלתי שכר 3 חודשים לא משחרר אותי מחובתי ואפילו מחזיק אותי במעמד של מפוטר גם אם אתפטר , מה הדין במקרה כזה ? מהם זכויותיי ?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 12:54 |
|
|
אני מבקשת לבדוק מה חובותי / זכויותי כמעסיקה במקרה הבא:
העובד יצא לחופשה בהסכמתי לשבועים. לפני החופשה ביקש העלאה בשכר, הבטחתי לבדוק בתקופת חופשתו. לאחר שבועיים לא חזר לעבודה ואף לא יצר קשר. מאחר והחופשה בחו"ל אין לי יכולת למצוא אותו. השאלה: מה אני כמעסיקה מחוייבת לעשות כלפי העובד. האם אי חזרתו משמשת תחילת ספירת ימי פיטורין במידה ולא ישוב בימים הקרובים? מהן זכויותיו?
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2010 | 13:57 |
|
|
שלום,
מציע לפנות לעובד בכתב לבירור נסיבות אי חזרתו לעבודה (ניתן להסתייע בבני משפחתו).
במידה ולא יגיב כלל לפניות הכתובות והטלפוניות, למרות מאמציכם, ניתן יהא לפעול לניתוק יחסי העבודה כתוצאה מנטישת העבודה.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 21:23 |
|
|
בעלי עובד בחברת הבטחה כמפקח מוסדות חינוך כ-9 שנים באותה החברה.
הוא משתכר במשכורת גלובלית של 7000 ש"ח ברוטו , פלאפון ,מירס ורכב צמוד.
התפקיד שלו לדאוג להכין בערך 50 מאבטחים עם נשק להוציא אותם לקורסים בתחילת שנה .
התפקיד היום יומי לדאוג לשבץ כל מאבטח ליד בית החינוך ולדאוג לסייר ולבדוק שכולם מגיעים.
יחד עם זאת ומכיוון שהעבודה כפופה לעיריית העיר , הוסכם בין הצדדים שמכיוון שבחופש הגדול יש ימים עם פחות עבודה , אז במקום בעלי יפקח גם על כל האירועים ששייכים לעיריה . ויש מלא אירועים ובעלי הסכים וזה בסדר.
השנה קיץ 2010 אותה חברת הבטחה לא זכתה במכרז הנ"ל ואיפשרו לבעלי לעשות מה שברצונו להתפטר עם פיצויים או להמשיך לעבוד ושיש עבודות ולא חסר. בעלי הסכים להישאר.
פתאום נכנסה איזושהיא עבודה במרחק של כ-70ק"מ מהבית. הגדירו את עבודתו כקב"ט המקום. העבודה הזו היא לתקופה של חודש חודש וחצי.
השאלה שלנו איך מתייחסים לזה ? האם זה פייר? אנחנו מרגישים ומבינים שלא? אנא יעץ לנו מה עושים?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 16, 2010 | 13:28 |
|
|
שלום,
שינוי מקום ביצוע העבודה (ובפרט בתחום הפיקוח בענף האבטחה) אינו בהכרח בגדר פגיעה בתנאי העבודה.
ע"פ המתואר בפנייתך ממילא הוצע לכם להתפטר תוך תשלום פיצוים מלאים ולפיכך באם מתכונת העבודה המוצעת איננה מקובלת עליכם - ניתן לשקול אפשרות זו.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 10:55 |
|
|
שלום,
א. הנני עובדת מדינה כ-29 שנים. התמודדתי במכרז פנימי למשרה בשירות הציבורי ביום 17/3/10 . למכרז ניגשו עובדים נוספים.
אציין כי תפקיד זה אני מבצעת בפועל מזה כשנה וחצי.
ב. הודעה ממנהל כח האדם במשרד מיום 13/4/10 , הודיעה לי :
" הנני שמח להודיעך כי וועדת הבוחנים בפניה הופעת ביום 17/3/10 בחרה בך , כשירה לתפקיד.
הודעת שינוי על שיבוצך תוצא לך במועד הקרוב לאחר המרת משרתך.
הנך כפופה לתקופת ניסיון בהתאם להוראות התקשי"ר
הנני מאחל לך הצלחה במילוי תפקידך "
ג. בתוך כחודש נודע לי עובד אחר שזכה ככשיר שני, הגיש השגה על פי
סעיף 11.492 לתקשי"ר.
ד. מאז ועד היום טרם קיבלתי הודעה על שינוי שיבוצי על אף שחלפו כבר כ-
4 חודשים מיום המכרז. ידוע לי כי עובדים שניגשו למכרזים אחרים
אחרי , קיבלו כבר הודעות שיבוץ ודרגות המתאימות לתפקיד בו זכו.
ה. כל פניותיי ליחידת כח אדם במשרד נענו באמירות הרגעה כגון: "זה
בטיפול נש"מ ואין לך מה לדאוג".
ו. בנוסף ידוע לי כי העובד הכשיר השני, מסרב לבצע חלק מעבודות שביצע
בעבר עקב אי זכייתו במכרז ככשיר ראשון, כאמצעי לחץ על ההנהלה לבחור בו ככשיר ראשון במכרז.
אמצעי לחץ זה הפעיל העובד עוד בטרם המכרז כדי להפעיל לחץ על ההנהלה לקידומו.
ז. שאלותיי :
1. כמה זמן יכולה נש"מ לעכב את תשובתה ביחס להשגה.
2. האם נוהג בי המשרד כיאות ועל פי דין.
3. האם אני נחשבת כעת כעובדת בניסיון על אף שלא קיבלתי מכתב שיבוץ.
4. אילו אמצעים מנהליים ו\או משפטיים עומדים לרשותי על מנת לממש את זכייתי במכרז על פי דין.
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 16, 2010 | 13:24 |
|
|
שלום,
1. פרק זמן של ארבעה חודשים נראה כבלתי סביר (אלא אם ישנן נסיבות חריגות המצדיקות זאת).
2. בירור ההשגה של המועמד השני הינו שגרתי. יחד עם זאת פרק הזמן הינו ארוך מהמקובל.
3. בהתאם לנוסח המכתב אותו צטטת (ובכפוף לכך שלא קיבלת הודעה המבטלת זאת)- כן.
4. ניתן לפנות לנש"מ בדרישה לממש את זכייתך ולהכריע מיידית בהשגה. לברור האפשרויות המשפטיות הנך מוזמנת לפנות למשרדנו.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| ימי חופשה - עדכון על פי שנה קלנדרית
|
michalsa |
|
|
Jul 07, 2010 | 09:52 |
|
|
שנת העבודה החמישית שלי במקום העבודה מתחילה בפברואר 2010 כאשר ניגשתי לכח אדם לקבל עדכון על הזכאות נאמר לי שאני לא זכאית לימי החופש בשלב זה מאחר והמערכת מתעדכנת באופן אוטומטי אך ורק בינואר ולכן אני מפסידה את ימי החופשה הנוספים של השנה החמישית (שאלתי אם אוכל לקבל רטרואקטיבית על השנה בינואר 2011 נאמר לי שלא). האם זה חוקי? היכן מעוגנת זכותי על פי שנת עבודה ולא ע"פ שנה קלנדרית?
תודה רבה!!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 13, 2010 | 21:29 |
|
|
שלום,
צבירת ימי החופשה הינה בהתאם לתקופת העבודה בפועל ולא מצאתי בחוק חופשה שנתית הוראה המתייחסת ל "עדכוני מערכות". מידי חודש בחודשו הינך זכאית לצבירת ימי החופשה בגין אותו חודש.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 08, 2010 | 18:37 |
|
|
עזבתי ביוזמתי את מקום העבודה ,עם הבטחה כתובה, על שחרור כל הכספים המופרשים בחברות הביטוח השונות.( קרנות פנסיה , פיצויים ...). מאז עברו 4חודשים ועדיין לא קיבלתי את הכספים שהובטחו , בטענה חוזרת שאין כרגע כסף לחברה . מה עלי לעשות ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 13, 2010 | 21:27 |
|
|
שלום,
במידה ומדובר בהפרה של התחייבות כתובה ניתן לנסות להתריע או לתבוע את המפר.
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לברור האפשרויות המשפטיות.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2010 | 13:58 |
|
|
יש לי מספר שאלות
1. ימי חגים, לאחר עיון בהסכם הקיבוצי הבנתי שאם לא עבדתי יום לפני החג או יום לאחר צאתו אין לי את הזכות לקבל את ערך יום החג, מה אם יום לפני החג משרד החינוך הודיע על "גשר" ואין הדבר תלוי בי האם גם אז אני לא זכאי לתשלום עבו יום החג למרות שהדבר נכפה עלי?
2. משמרת לילה, מה הדין לגבי משמרות לילה האם על פי חוק התשלום הוא אותו תשלום כמו במהלך משמרת רגילה ביום, או שיש תעריף לילה?
3. מתן אינפורמציה, במהלך כל חודש אני מקבל תלוש משכורת אני עובד מספר שנים בחברת האבטחה ואיבדתי מחצי מהתלושים שקיבלתי, האם יש לי את הזכות לדרוש שוב?
החברה אומרת לי שניצלתי X ימי מחלה וX ימי חופשה וחגים לצערי אין לי את האפשרות לבדוק האם אני יכול לדרוש מהם תאריכים מדויקים של הימים שלטענתם ניצלתי
4. אני עובד מאבטח בבית ספר כשנתיים החברה החליטה שזה מספיק לי, והיא מעוניינת העביר אותי למקום אחר האם יש לי את הזכות לומר לא, התקופה שהייתי באותו מוסד לא מקנה לי הגנה?
5. על פי ההסכם הקיבוצי שבוע עבודה הינו 43 שעות, האם כל שעה מעבר לכך נחשבת שעה נוספת? אני יכול לדרוש רטרו על כמה שנים?
תודה מראש אוריאל גרמה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 13, 2010 | 21:26 |
|
|
1. לפי פירוש דווקני של הוראות ההסכם - לא עמדת בתנאי הזכאות לדמי החג.
2. קיים תעריף מיוחד. ראה הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.
3. ניתן לקבל העתק. חלק מהחברות דורשות תשלום סמלי בגין האיתור וההפקה.
4. ניתן לנסות להסתייע במעביד בעניין זה.
5. הואיל ומעבידך הינו חברת האבטחה למעביד הזכות לנייד אותך למקום עבודה חלופי, זאת כמובן מבלי לפגוע בתנאי עבודתך או זכויותך.
6. אכן. במידה וביצעת עבודה בפועל.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 30, 2010 | 09:01 |
|
|
הנני מעסיק מס' עובדים שכירים, בסופו של יום ניגש אלי עובד וביקש העלה בשכרו הסכמתי לבקשתו והעלתי את שכרו ב450 ש"ח אולם העובד חשב אחרת וביקש סכום כפול כמובן שסרבתי ולאחר מכן החל העובד לצעוק עלי ולהשפיל אותי לעני כל העובדים במשרדי שמרתי על איפוק ובסופו של דבר בקשתי מהעובד לעזוב את משרדי ולא להגיע למחרת ונאלצתי לפטרו.לאחר מכן בקשתי מהעובד להגיע למשרדי לנקות את שולחנו ולסיים סופית את עבודתו בעוד כחוד מיום הודעת הפיטורין.העובד הגיע והחל "לעבוד" ולאחר מס' ימים הגיע לביתי התנצל וביקש לחזור לעבודה ולותר על העלה בשכרו כמובן שסרבתי, לאחר מס' ימים שוחחו איתי מס' עובדים במשרדי ובקשו שאסלח לאותו עובד ולהחזירו לעבודה אשתי שעובדת איתי במשרדי חשבה כך גם, זמנתי את העובד למשרדי ובשיחה התנצל העובד שנית על התנהגותו וביקש שוב לחזור לעבודה הסכמתי לכך ובסוף השיחה ביקש העובד להמציא לו מכתב אשר יבטיח לו את סכום הפיצויים במידה וירצה לעזוב הבקשה נראתה קצת בעייתית בעיני אבל לא סרבתי וציינתי בפניו כי אני רוצה לבדוק את העניין לאחר מס' ימים הודעתי לו כי אני מסרב לבקשתו והוא שוב התפרץ בצעקות רמות ועזב את המשרד בכעס למחר הודיע על נפילה במדרגות בבניין משרדי ועל תאונת עבודה. בבנין מצלמות אבטחה המראות כי יש שקר בדבריו,שאלתי האם בכל זאת עלי לשלם לו פיטורין וזאת לאחר החזרתו לעבודה מצידו וביטול הפיטורין וכיצד יש לנהוג עימו אציין כי יש בידו מכתב פיטורין.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 03, 2010 | 21:34 |
|
|
שלום,
במידה ולאחר ביטול הפיטורין הראשונים העובד חזר לעבודה והוא עדיין מועסק על ידיך (גם אם בימים אלה אינו כשיר לעבודה) - ניתן לטעון כי עליו לחזור לעבודתו בתום תקופת המחלה.
במידה ולא הייתה הסכמה ברורה על ביטול הפיטורין- הרי שהם בתוקף ויש לשלם פיצויי פיטורים.
בברכה,
דוד בכור, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|